Jdi na obsah Jdi na menu
 


2017 Koláčová a zákusková soutěž

16. 9. 2017

Posvícení a Koláčová soutěž 2017

V Klučově se každoročně koná posvícení zasvěcené sv. Ludmile. V sobotu 16. září 2017 se od rána honí mraky po obloze a jsem zvědavá, jestli i letos sv. Petr vodu udrží.  Na návsi za zvoničkou byly postaveny stany – jeden pro sbor Klučováček, pod druhý byl postaven stůl, kam soutěžící pekařky a cukrářky nosily své vzorky, a knihovnice Janina Svobodová přiřazovala soutěžní čísla. Letos se sešlo 13 vzorků a jeden byl lákavější než druhý.  Pro děti byla zajištěna zábava ve formě soutěží.  Všechna dítka byla odměněna malými dárky.

Všem se už sbíhaly sliny. Dana Doktorová zahájila odpoledne. Přivítala občany a hosty z dáli i z okolí, seznámila všechny přítomné s pravidly soutěže, popřála všem pěkné odpoledne a zábava mohla začít. Vzorky pečiva jsme zatím ochutnávali jenom očima, k tomu jsme se mohli občerstvit nápoji. Pro zájemce byla prodejní výstavka podzimních věnečků Klárky Šinkové.

Před 15. hodinou začalo drobně pršet, ale slabý deštík nikoho neodradil. Popíjeli jsme, ochutnávali a hodnotili sladké dobroty. Knihovnice Janina dohlížela na regulérnost hlasování (švindlovat se nesmí – každý hlasuje jen 1x a Janina pečlivě hlasy zapisuje)

Nastal okamžik sčítání hlasů a vyhlášení absolutního vítěze.  

VŠECHNY SOUTĚŽNÍ VZORKY jsou oceněny knihou (na podporu čtenářství) a drobným dárkem.

Autor vzorku, který dostal nejvíc hlasů, navíc obdržel PUTOVNÍ POHÁR. 

Galina Miklínová vyhlásila vítězný vzorek č. 4 , jehož autorkou je paní Marta Kučerová

            vystrizek2-na-web.jpg

(vítězný recept doplním, až ho Marta dodá).  Věra Douchová – loňská držitelka poháru  předala putovní pohár paní Martě.  Galina představila jmenovitě všechny soutěžící a starosta Jiří Maršálek rozdal všem soutěžícím po tašce s knihou a dárkem.  

Děkujeme sponzorům a všem, kteří se podíleli na přípravě pěkné akce.  Posvícenské odpoledne se povedlo, lidem se to líbilo a můžeme se těšit na  jubilejní 10. ročník v r. 2018. 

Klučov  16. 9. 2017   text Janina Svobodová, knihovnice

foto zde od knihovnice a Pavla Šinka